Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,15
Sütlü Kadayıf

Sütlü Kadayıf

Sütlü Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf
  • 1 su kadehi eritilmiş tereyağı
  • 1 su kadehi hırpalanmış ceviz içi

Şerbeti için

  • 4 su kadehi toz şeker
  • 3 su kadehi süt

Üzeri için

  • Kocaman çekilmiş ceviz içi

Sütlü Kadayıf Nasıl Yapılır?

hazırlaması basit lezzetli bir bayram tatlısı. Süt ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynatın ve soğumaya vazgeçin. Eritilmiş tereyağının 2/3 ’şanı kadayıfın üzerine döküp elinizde didikleyerek karıştırın. Yağlanmış fırın kabına bastırarak yayın. Üzerine ceviz içini yayıp kalan kadayıfı üzerine kapatıp bastırın. Kalan yağı dolaştırıp 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumuş şerbeti üzerine dolaştırın. Üzerine kocaman çekilmiş ceviz içi serpiştirip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın