Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sütlü Kabak Tatlısı

Sütlü Kabak Tatlısı

Sütlü Kabak Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kilogram atanmış balkabağı
  • 2 su kadehi toz şeker
  • 1 su kadehi ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 2 su kadehi süt

Üzeri için

  • 5 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı nar tanesi
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
  • 4 tatlı kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Sütlü Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Balkabaklarını küp biçiminde doğrayın. Ceviz içleriyle beraber tencereye alın. Üzerine şeker ve vanilya serpip hafif kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Nişasta ve sütü başka bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaselere paylaştırın. Balkabağı tatlısını muhallebilerin üzerine ilave edin. Kavrulmuş susam, tarçın, nar tanesi, ceviz içi ve Hindistan cevizi ile süsleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın