Sütlü Islak Kek (Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı dolusu toz şeker
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı dolusu kakao
5 yemek kaşığı dolusu toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 paket sade toz kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
Hindistan cevizi
Ceviz
Antep fıstığı yada fındık tozu hangisi varsa
Sütlü Islak Kek (Hafif Ve Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Öncelikle kremşantisi için 1 su bardağı soğuk sütle 1 paket toz kremşantiyle iyice köpürene kadar çırpın. Sonra kremşantiyi kıvamının tutması için dolabın alt bölümünde koyalım.
Şimdi keki için bir kabta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ardından sıvı yağını ve sütü koyup tekrar karıştıralım.
En son un, kabartma tozu ve vanilyayı koyup tekrar el çırpıcıyla yada mikserle iyice çırpalım. Kek harcını hafif yağladığımız küçük kare borcama boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derecede ben 25 dakikada kürdan testiyle kontrol ederek keki dikkatli pişirelim. Dikkat edin keki pişirilen arada bir kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Keki fırından çıkardıktan sonra süt karışımını hemen çekmesi için çatal ucunu kekin her tarafına biraz derin batırıp delikler oluşturalım. 5 dakika sonra sütlü kakao ve şeker karışımını üzerine her tarafı ıslak olacak şekilde yavaş dökelim.
Kekimizi iyice soğuduktan sonra dolapta hazır ettiğimiz kremşantiyi soğuyan kekin üzerine yayıp her tarafı spatula yada kaşık yardımıyla sürelim.
Üzerini istediğiniz fıstık, ceviz, hindistan cevizi, fındık hangisi varsa serpebilirsiniz. İşte bu kadar kekiniz hazır😊😊. Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tarifte görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın🤗🤗🤗.