Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,08
  • EURO
    %-0,26
  • ALTIN
    %0,86
  • BIST
    %3,72
Sütlü İrmikli Tatlısı

Sütlü İrmikli Tatlısı

Sütlü İrmikli Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane portakal kabuğunun rendesi
  • 1 koli vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Hindistan cevizi Tutkuya göre

Sütlü İrmikli Tatlısı Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye sütü, şekeri, irmiği ve portakal kabuğu rendesini ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağ ilave edip 2-3 dakika kadar pişirelim katılaşınca ocaktan alalım.
  3. Ben kek kalıbı kullandım siz ne isterseniz ona yapabilirsiniz.
  4. Kalıbı nemlendirip içine harcımızı dökelim ve soğumaya vazgeçelim.
  5. Soğuyunca buzdolabına koyup 2-3 saat dinlendirelim.
  6. Zaman kısıtlıysa dondurucu kısmında 1- 1, 5 saat bekletin.
  7. Çıkarınca istediğiniz biçimde süsledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın