Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sütlü İrmik Helvası Tarifi

Sütlü İrmik Helvası Tarifi

Merhaba Sütlü İrmik Helvası Tarifi ile sizlerleyiz, irmik girdiği her tarife mistik bir hava katıyor bana tarafından.  O mistik havayı sözde Osmanlı döneminden beri bizde bundan böyle anane olmuş  bir yakınımızı kaybettikten sonradan evin kadınları tarafından kavrulan irmik helvasından mı alıyor? Yoksa irmiğin kendi dokusundan mı geliyor? Çözemedim..
Sütlü İrmik Helvası Tarifini hazırlarken sütü ve şekeri evvelden tıpatıp şerbet hazırlar gibi kaynatmamız gerekiyor. Kavrulan irmiğin üzerine şerbeti verdikten sonradan tencereden meydana çıkan koku tekrar tekrar beni mest etmiştir.Çocukların mutfak kapısına hemen hemen ucarak gelişi, annemin her bu tarifi yaptığında tıpkı kardeşlerimle benim burnumuzu mutfak camına dayarark sabırsızlukla soğumasını beklediğimiz o hoş günlerine götürür. Hepimiz eski kandil günlerini hatırlar, annelerimizin gaz lambası simitlerini fırından çıkardıktan sonradan hepsini tüketmeyin yarısı komşuların deyişini mutlaka kulağımızdadır . İrmiğin kullanıldığı tariflerimiz için, tatlı tarifleri katagorisinde sütlü tatlılar bölümüne bakabilirsiniz. Tuz tariflerimiz için hamur işleri ve börek tarifleri katagorimizden  yararlanabilirsiniz. Sütlü İrmik Helvası Tarifine  geçelim, kolay gelsin…

Sütlü İrmik Helvası Tarifi için malzemeler

360 gram (2 Su bardağı)  İrmik

400 gram (2 su bardağı) şeker

2 Çorba kaşığı çam fıstığı

150 gr tereyağı

625 gram (2,5 kadeh ) süt

Sütlü İrmik Helvası Tarifi

Kalın dipli bir tavada yağı eritelim  daha sonra sırası ile irmik ve fıstığı ekleyelim. Pembe renk alana kadar  kadar kavuralım. Çukur bir kaseye sütü  ve şekeri alalım, şeker eriyene dek karıştıralım. Hazırladığınız şekerli sütün kavurmuş olduğumuz  irmiğin içine ek edip on dakika pişirelim. Yirmi dakika dinlendirip sıcak olarak servis yapın. Dilerseniz portakal kabuğu rendeside ilave edebilirsiniz. (farklı bir tat yetişmek istiyorsanız) Fazla güzel oluyor.

NOT: az kalsın her yörede dini bayram ve özel günlerde yapılır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın