Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,17
  • EURO
    %-0,81
  • ALTIN
    %1,31
  • BIST
    %1,94
Sütlü Dondurma

Sütlü Dondurma

Sütlü Dondurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt 5 su kadehi
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 yemek kaşığı sahlep

Sütlü Dondurma Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak orta boy bir tencereye şeker, sahlep ve süt ilave edilir. Tencere ocağa alınır ve çırpma teli ile süt kaynayana kadar karıştırılır.
  2. Süt kaynadıktan sonra bir kepçe ile sütü havalandırarak 15 dakika daha kaynatılır.
  3. Tencere ocaktan alınır ve geniş bir kaba boşaltılır. 2 saat dışarıda oda sıcaklığına gelmesi beklenir.
  4. 2 saatin sonunda mikser ile çırpılır ve derin dondurucuya koyulur. 2 saat sonra tekerrür çıkartılır ve çırpılır tekerrür dondurucuya koyulur.
  5. Bu harekât 5 kez yapılır. 1 gece buzlukta beklettikten sonra gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın