Ekmeklerin içlerini derin bir kaba ayrılın. Üzerine sütü dolaştırıp karıştırın ve yarım saat bilave ettirin. Elinizle sıkıp sütünü akıtın. Eritilmiş margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edip karıştırın.
Yüksek kenarlı bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız karışımı tepsiye 1.5 cm kalınlığında olacak biçimde dökün.
Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Şişip kabaracak olursa bıçakla birkaç yerinden delin.
Tencerede su, tozşeker ve limon suyunu kaynatın. Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine dolaştırın.
Tatlı soğuyunca baklava biçiminde dilimleyin. Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.
Dilerseniz, basmakalıp bayat ekmek tatlısını da deneyebilirsiniz.