Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,05
  • EURO
    %0,17
  • ALTIN
    %0,76
  • BIST
    %3,78
Sütlaç Nasıl Yapılır?

Sütlaç Nasıl Yapılır?

Tarifin Öyküsü

Sütlaç Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 2 çay kadehi pirinç
  • 1 litre su
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1,5 -2 su kadehi toz şeker şayet çok şekerli beğenmiyorsanız 1,5 kadeh kullanabilirsiniz
  • 1 su kadehi süt
  • tarçın

Sütlaç Nasıl Yapılır? Yapılışı

  1. Sütlaç yapmak için öncelikle pirinci yıkayıp su ile ateşe koyun.
  2. Pirinçler uzayıp suyu sürükleyene kadar kaynatın, soğuk sütü ilave edin.
  3. 1-2 kez karıştırıp, kaynamasını bekleyin.
  4. Bu arada bir kasede pirinç ununu 1 su kadehi soğuk süt ile ezin.
  5. Tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ilave edin. pirinç unu ılınmış olmalı.
  6. Pirinç ununu tencereye ilave edin, ara gizeme karıştırarak 10 dakika kadar pişirin.
  7. Toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın.
  8. Sütlacı kaselere paylaştırın.
  9. Soğuyunca sütlaçların üzerlerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
  • Sütlacınıza kullanacağınız sütün natürel olması sütlacınızı daha lezzetli yapacaktır.
  • Sütlaç tatlısına parmak ucuyla tuz atanlarda vardır. Tuz tatlının tadını daha çok keskinleştirmek için atılmaktadır.
  • Sütlacınızın bütün kıvamında olması için hakimiyetli bir biçimde pişirilmelidir. Sütlacınızın pişirme vaktini kullandığınız pirince göre ayarlamanız daha iyi olabilir.
  • Nişastanız yok ise yerine pirinç unu kullanabilirsiniz. Sütlacınız sulu oldu ise tekerrürden tencereye alarak içerisine azıcık daha pirinç unu ya da nişasta ilave edebilirsiniz.
  • Genelde dışarıda yenilen ancak konutta yapıldığında daha lezzetli olan fırında sütlaç  en çok seçim edilen sütlaç çeşitlerindendir.
  • Damla sakızı ile yapılan sakızlı sütlaç farklı tatlar arayanlar için değişik bir alternatif olacaktır.
  • Elmalı sütlacı daha evvel dinlemiş muydunuz? Bebeğiniz için uygun olan elmalı sütlacı sınamadıysanız sınayabilirsiniz.
  • Sütlacınızın içerisine limon kabuğu rendeleyerek limonlu sütlaç elde edebilirsiniz.
  • Sütlacınızı süsleme şablonu ve tarçın kullanarak hem daha lezzetli hemde daha azametli bir hale getirebilirsiniz.
  • Sütlacınızın üzerini fındık kırığı, ceviz kırığı ile de süsleyebilirsiniz.
  • Nar taneleri de sütlaç tatlınızı süslemenizde size destekçi olacaktır.
  • Sütlaç anne sütünü çoğaldırıcı besinler arasında sayılmaktadır.
  • Orta büyüklükteki 1 kase sütlaç takribî olarak 266 kcal’dır. Sütlü tatlılar öteki tatlılara  göre daha hafiftir.



Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın