Pirincimizi yıkadıktan sonra iki kadeh su ilave ederek pişmeye vazgeçiyoruz, ara ara karıştırarak topaklanmasını önleyebilirsiniz .
Pişmiş ama lapada olmayacak biçimdeyken 1 litre sütü ve vanilyayı ilave ediyoruz ve on dakika daha kaynatıyoruz .
Ayrı bir yerde yarım su kadehi sütle açtığımız nişastayı da ilave ediyoruz.
Nişastanın sütle iyi bir biçimde açılması gerekli .
Kaynayan sütümüze nişastalı karışımı da kattıktan sonra on dakika daha aralıksız karıştırark kaynatıyoruz .
Daha sonra isteğe göre toprak kaplara veya sıcağa dayanıklı kaplara boşaltarak fırınınızın üst ızgara kısmında 180 derecede üzerinde yanık izi oluncaya kadar pişiriyoruz .
Bu safhada toprak kaplar fırın tepsisine dizilir ve tepsinin yarısına kadar su koyulur ve o biçimde pişirilir sınayacaklara şimdiden afiyet olsun❣️.