Pirinci yıkayıp süzüyoruz ve tencereye aldıktan sonra üzerine suyu ekleyerek iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz. Zaten suyu çekiyor.
Pişen pirincin üstüne sütümüzü eklemeden önce 1 çay bardağı kadar ayırıyoruz ve sütümüzü pirincin üstüne ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.
Sütümüz kaynayınca şekeri ekleyip karıştırıyoruz ve kenara ayırdığımız süt ile nişastayı açıyoruz.
Kaynayan sütten de karışımın üstüne ekleyip biraz ılıştırıp tencereye ekliyoruz ve karıştırıyoruz hemen kıvam almaya başlayacaktır.
Sütlaç koyulaşıp kıvam alınca ocağı kapatıp sütlacı kaselere paylaştırıyoruz.
Üzerine ister tarçın isterseniz fındık veya cevizle süsleyerek, isterseniz de sade şekilde buzdolabında soğutarak servis ediyoruz.Arzuya göre pirinç ve nişasta miktarı artırılabilir veya azaltılabilir.