Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,19
  • EURO
    %-0,60
  • ALTIN
    %1,51
  • BIST
    %1,94
Süt Şerbetli Lokma

Süt Şerbetli Lokma

Malzemeler

  • 1 su bardağında irmik
  • 1,5 su bardağında un
  • 1 çay bardağında sıvı yağ
  • 1 çay bardağında yoğurt
  • 1 tatlı kaşığında tarçın
  • 1 hazır pakette kabartma tozu
  • 1 hazır pakette vanilin

Ekstra Malzemeler

Şerbeti için

  • 2 su bardağında süt
  • 1 su bardağında toz şeker


Bulamak için

  • 1 su bardağında irmik

Yapılışı

  • Hamurunun ölçülerinde malzemeleri karıştıralım. Herhangi bir ekleme yapmanıza gerek olmadığını hatırlatalım.
  • Sonrasında hamurdan fındık boyutlarında parçalar kopararak irmiğe bulayalım.
  • Tepsinin yağsız olmasına özen gösterelir ve pişirme aşamasına geçilir.
  • Fırını 180 dereceye ısıttıktan sonra pişmesi beklenir. Bir süre kızarmasını beklemeyi de ihmal etmeyin.
  • Şerbet için süt ve şekeri kaynatmamaya özen gösterin ve doğrudan karıştırın.
  • Şekerin emilmesini sağladıktan sonra fırından çıkacak olan tatlıya şerbet dökülür.
  • Bu şekilde dolaba kaldırılır ve dinlendirmeye bırakılır. Sonrasında servise hazır duruma gelecektir. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın