Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kek Tarifi İçin malzemeler
Kurabiye için:
125 g tereyağı
110 g pudra şekeri
1 yumurta
2 çay kaşığı vanilya esansı
225 g un
35 g kakao
Yarım çay kaşığı Hindistan cevizi
Arası için:
1 su kadehi süt reçeli
Üzeri için:
Esmer toz şeker
Süt Reçelli Ve Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır?
Tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın, mikser dayanağıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve vanilya esansını ilave edip 2 dakika daha çırpın. Un, kakao ve Hindistan cevizini ilave edip yoğurun. Hamuru yağlı kağıt ile sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamuru yağlı kağıt arasında ince açın. Biçimli bir kurabiye kalıbıyla 24 parça kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine esmer toz şeker serpip, evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar takribî 10-12 dakika pişirin.
Ilınan kurabiyelerin yarısının üzerine süt reçeli sürüp, öbür parçalar ile üzerlerini kapatın. Soğuk servis yapın.