Tereyağını bir tencereye alıp eritin ve üzerine unu ilave edip 2-3 dakika kavurun. Sütü yavaşça ilave edip sürekli karıştırın.
Toz şekeri ilave edip kaynatın. Son olarak vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın.
Karışımı güveç kaplarına hisseyleştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Süt Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?
Helvayı hazırlarken dikkat edilmesi gereken nokta unu sürekli karıştırmaktır. Bu harekât için tahta kaşık kullanabilirsiniz.
Unun kokusu çıkana kadar kavurma harekâtına devam edin.
Topaklanma oluşmaması için sütü ilavelerken karıştırma operasyonunu hızlandırın.
Tatlı muhallebi kıvamını aldığında güveç kaplarını doldurabilirsiniz.
Süt helvasının içini kavrulmuş antep fıstığıyla, üstünü ise tarçınla süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Süt Helvası Kaç Kaloridir?
Süt helvasının bir porsiyonu, takribî 280 kaloridir. Şeker bedeli yüksek olduğu için, diyabet hastalarının miktarlı bir biçimde tüketmesi önerilir. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori bedeliyle sunulan kazandibi tarifini de deneyebilirsiniz.