Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kutu süt krema
  • 1 yemek kaşığı süzme bal
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 kutu krem şanti
  • 2 yumurta
  • Yarım su kadehi yoğurt
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehi akışkan yağ
  • 1 su kadehinden bir parmak noksan un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu vanilya
  • Yarım kutu kabartma tozu

Süt Dilimi Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle çırpma kabına krema malzemelerinin tümü alınır ve mikserle 1-2 dk çırpılır ve buzdolabına kaldırılır .
  2. Daha sonra kek için yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
  3. Akışkan yağ, yoğurt, vanilya ilave edilip karıştırılır.
  4. Daha sonra un, kabartma tozu ve kakao elenerek koyulur yağlı kağıt serili tepsiye kek hamuru dökülür.
  5. Tepsinin her yerine gelecek biçimde düzenlenir .
  6. Evvelden ısıtılmış 190°lik fırında takribî 10 dk pişirilir .
  7. Pişen kek fırından alınır soğumaya vazgeçilir .
  8. Soğuyan kek ters çevrilip 2 ye dağılınır .
  9. 1 katın üzerine hazırlanıp soğuyan krema dökülüp düzenlenir.
  10. Kekin öteki yarısını üstüne kapatıp dikdörtgen biçimde kesilir .
  11. Takribî 1- 2 saat buzdolabında bekletilir ve servis edilir afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın