Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,31
  • ALTIN
    %0,29
  • BIST
    %-0,25
Süt Böreği

Süt Böreği

Süt Böreği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay kadehi süt
  • Yarım çay kadehi ayçiçeği yağı
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • Alabildiği kadar un
  • Nişasta

İç harcı için

  • 300 gr ceviz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 250 gr tereyağı
  • Toz Antep fıstığı
  • Ceviz içi

Şerbeti için

  • 1 litre süt
  • 1.5 su kadehi toz şeker
  • 1 kutu vanilya

Süt Böreği Nasıl Yapılır?

Geniş bir kapta süt, ayçiçeği yağı, yumurta, sirke ve tuzu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur kıvamı için gerektiği kadar un ilave edip yoğurun. Hamuru 8 denk parçaya ayrılın ve üzerini örterek 30 dakika dinlendirin. Şerbeti için, süt, şeker ve vanilyayı tencereye alıp kaynatın. Soğumaya vazgeçin. Hamurları nişasta serpilmiş tezgahta çok ince açın ve yuvarlak bir tepsiye 4 tanesini üst üste dizin. Vurulmuş ceviz ve şekeri karıştırıp hamurun üzerine yayın. Kalan 4 yufkayı üzerine yerleştirip bastırın. İstediğiniz biçimde kesin. Tereyağını eritip kızdırın ve hamurların üzerine dolaştırın. 170 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika beklettikten sonra sütlü şerbeti üzerine dökün. Soğuduktan sonra üzerine toz Antep fıstığı serpip ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın