Pilavı güzelce yıkayalım ve 15 20 dk haşlayalım haşlanan pilavı cam yada tahta kaseye alalım.
Bir ölçü bardağına çeyrek çay bardağı pirinç sirkesi, tuz, şeker, ekleyip karıştıralım ve pilavın üstüne dökelim pilavı 20 dk dinlenmeye bırakalım.
Sushi matını bir streç filme saralım ve nori yosununu üstüne bırakalım, çiğ balık kokusunu azaltmak için yaprağa biraz vasabi sürelim.
Daha sonra elimizi ıslatıp pirinci yosununu üstüne yayalım pirincin üstüne biraz krem peyniri süreli şerit halinde doğradığımız havuç ve salatalıkları pilavın üstüne yayalım üstüne somon füme de bıraktıktan sonra saralım.
8 yada 6 dilime bölelim, yanına da soya sosu ile servis edelim.Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun 😋.