Fasulyelerin uç kısımlarını bıçak ile alın. Tuz ilave ettiğiniz kaynar suya atarak 5 dakika haşlayın. Sudan alıp süzdüğünüz fasulyeleri buzlu su dolu bir kaseye alın ve 15 dakika bekletin.
Susamları yağsız tavada altın rengi olana kadar takribî 3-4 dakika kavurun. Geniş bir tavaya tereyağını ilave edin.
Fasulye, bebek havuç, soya sosunu, karabiber, pul biber ve kavurduğunuz susamları da ilave ederek 25-30 dakika daha pişirin.
Bir baş sarımsağı ortadan ikiye kesip ızgarada hafif pişirin. Yemeğin yanına iki kocaman parça olarak koyarak servis yapın.
Püf Noktası
Taze fasulyeyi satın alırken bir tane kırın ve çıtır olmasına dikkat edin. Şayet kırıldığında fasulyede esneme varsa veya kırılmıyorsa bu taze olmadığını gösterir.
Zeytinyağlı taze fasulye tarifini de sınayabilirsiniz.