Kıyılmış dereotu ve yoğurdu bir kasede karıştırın. Patatesleri fırında ya da mikrodalga fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu ceddip çatalla ezerek bir kaba alın ve soğumaya vazgeçin. Patatese rendelenmiş sarımsak, kimyon, kekik, kişniş, limon suyu, nohut unu ve salçayı ilave edin. Krema haline gelene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberi ilave edin. Üzerini kapatın ve buzdolabında en az 1 saat bekletin. Harçtan parçalar koparıp yuvarlayın ve bolca susama buladıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Servis tabağına dereotlu yoğurdu yayın. Üzerine topları yerleştirin. Servis yapın.
Atıştırmalık oarak sunabileceğiniz çıtır patates topları tarifini de sınayabilirsiniz.