5 dolu kaşık un(duruma göre kıvamını ayarlarsınız)
Kalıbı yağlamak için tereyağ
2 yemek kaşığı susam
Susam Mantolu Tahinli Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve şekeri iyice köpürtelim. Yumurta ve süt oda sıcaklığında olsun. Şeker tarifte de yazdığım gibi 250 ml bardakla olacak. Yani klasik su bardağından 2 yemek kaşığı fazla ⚠️
uÜzerine sıvı malzemeleri ekleyelim(süt, yağ, tahin)
Çok az çırpıp kuru malzemeleri eleyelim(un, kabartma tozu, vanilya). Çok az daha karıştıralım.
Kalıbı yağlayıp üzerine susamları her yerine gelecek şekilde serpelim.
Keki kalıba döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında alt üst 35-40 dakika pişirelim.
10 dakika soğuyunca ters çevirip çıkaralım.
Bir 10 dakikada böyle soğuyunca üzerine kek fanusu kapağını kapatalım ki içi de dışıda yumuşak kalsın 😉 özellikle balık yemeklerinin üzerine çayla servis etmenizi tavsiye ederim. İçindeki tahin miktarını arttırabilir yada üzerine yine tahin dökerek servis edebilirsiniz. Ben çok sevmediğim için fazla koymadım.