Lüzumlu malzemeler
3 su kadehi un
1 koli kuru maya
Yarım çay kadehi zeytinyağı
Yarım çay kadehi süt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yeteri kadar su
İçine sürmek için
1 su kadehi susam ezmesi
Yeteri kadar sıvıyağ
Üzeri için
Yumurta sarısı
Hamur işi Tarifi
Derince bir karıştırma kabının içine unu koyun ve üzerine tuzla şekeri serpin. Elinizle unu harmanlayın ve ortasını havuz biçiminde açın. Un havuzuna kuru mayayı, akışkan yağı, sütü, yumurtanın yalnızca akını koyun ve 20 dakika süresince ara ara su ilave ederek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru dinlenmesi için üzeri örtülü bir biçimde kenarda 10 dakika bekletin. Ardından hamuru 10 parçaya ufalan ve mutfak tezgâhının üzerini unlayarak 10 adet ince ince hamur parçalarını açın. Açılan 10 adet hamur parçasına susam ezmesi ve akışkan yağını bolca sürün ve her bir hamuru rulo gibi kıvıra kıvıra sarın ardından gül böreği yapar gibi dolayın. Fırın tepsinizi yağlayın ve sarma böreklerinizi tepsiye sıralayıp üzerini bir ölçü akışkan yağ ve yumurta sarısı ile fırçalayın. Dilerseniz üzerine kuru susam serpebilirisiniz. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtıp sarma börek tepsinizi fırına sürün. Üzerleri kızarıp piştikten sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun