Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,15
  • ALTIN
    %0,36
  • BIST
    %-0,25
Sürükleme Helva

Sürükleme Helva

Sürükleme Helva Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su kadehi un
  • 5 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı veya margarin
  • 1 su kadehi pudra şekeri

Sürükleme Helva Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tabanı kalın bir tavaya unu ilave edin ve kısık ateşte rengi dönünceye kadar kavurun.
  • Kavurma operasyonunun ardından topakları yok etmek için süzgeçten geçirin.
  • Derin bir kap içerisine kavrulmuş unu ve pudra şekerini dökün. Hoşça karıştırın.
  • Bu esnada tereyağı veya margarini tavada eritin. Erittiğiniz yağı sıcak bir haldeyken unlu karışımın içerisine ilave edin ve karıştırmaya devam edin.
  • Unlu karışımı, kurabiye hamuru kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Ardından yuvarlak veya dikdörtgen bir kabın içerisine alın.
  • Daha sonra su kadehinin artla hamurun üzerine bastırın ve sıkıştırın.
  • Hazırladığınız helvası 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sürükleme Helva Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tereyağını ayrı bir kapta eritmek yerine, unu kavururken de içerisine ekleyebilirsiniz.
  • Sürükleme helvanın lezzetli olması için, hamur kıvamına geldiğinde iki elinizle parçalara ayırın.
  • Un içerisine ilave edeceğiniz yağın kesinlikle sıcak olması gerekir.
  • Unu kavurduktan sonra süzgeçten eleyerek geçirmek topaklanma yaradılışını önleyecektir.
  • Aromatik bir tat elde etmek için, tarçın veya vanilya ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Sürükleme Helva Kaç Kalori?

  • Bir porsiyon sürükleme helva, takribî 195 kaloridir. Şeker ve karbonhidrat kapsadığı için, miktarlı bir biçimde harcanması önerilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın