Çilek, kek kırıntıları, isteğe göre rendelenmiş çikolata ile de süsleyebilirsiniz.
Supangle Tarifi Yapılışı
Tereyağ, çikolata ve su hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye ilave edip ateşe almadan evvel bir karıştıralım.
Göz göz olana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan alalım ve içine 100gr tereyağını ve 240gr bitter çikolatamıza ilave edelim arada karıştırarak kendi sıcağıyla erimesini sağlayalım.
Ve 10-15 dk sonra ılınınca içerisine dolapta bekletmiş olduğumuz soğuk suyu ilave edip mikserle çırpalım homojen bir kıvam alacak.
İstediğimiz kuplara evvel azıcık dağıldığımız keklerden koyalım üstüne muhallebisini ekliyelim.
Üzerine süslememizi bitirip buzdolabına alalım soğuk servis edelim.Afiyet olsun.