Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %1,23
  • BIST
    %0,62
Supangle

Supangle

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo süt
  • 2 çay kadehi un
  • 6 yemek kaşığı kakao
  • 3 çay kadehi tozşeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 100 gr tereyağı
  • 240 gram çikolata
  • 2 su kadehi soğuk su Buzdolabından
  • Ayrılınmış kakaolu kek
  • Çilek, kek kırıntıları, isteğe göre rendelenmiş çikolata ile de süsleyebilirsiniz.

Supangle Tarifi Yapılışı

  1. Tereyağ, çikolata ve su hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye ilave edip ateşe almadan evvel bir karıştıralım.
  2. Göz göz olana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
  3. Pişen muhallebiyi ocaktan alalım ve içine 100gr tereyağını ve 240gr bitter çikolatamıza ilave edelim arada karıştırarak kendi sıcağıyla erimesini sağlayalım.
  4. Ve 10-15 dk sonra ılınınca içerisine dolapta bekletmiş olduğumuz soğuk suyu ilave edip mikserle çırpalım homojen bir kıvam alacak.
  5. İstediğimiz kuplara evvel azıcık dağıldığımız keklerden koyalım üstüne muhallebisini ekliyelim.
  6. Üzerine süslememizi bitirip buzdolabına alalım soğuk servis edelim.Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın