Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %-0,21
Supangle

Supangle

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su kadehi süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 1 su kadehi buz gibi soğuk su
  • Kakaolu kek
  • Çikolata rendelenmiş
  • Vişne

Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt, yumurta sarısı, un, şeker ve kakaoyu alarak, çırpma teliyle iyice karıştıralım.
  2. Daha sonra ocağa alıp, orta ateşte karıştırarak pişirelim.
  3. Göz göz olup kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kapatalım.
  4. Ocaktan alıp, sütlü çikolata ve yağ ilave ederek ve karıştırarak erimesini sağlayalım.
  5. Daha sonra 10 dakika bekletip, soğuk suyunu ilave ederek mikser veya blendırdan geçirerek, iyice çırpalım.
  6. Servis edeceğimiz kuplara bir ölçü supangle koyalım.
  7. Arasına az sütle nemlendirdiğimiz kekten koyup, üzerine tekerrür supangle koyalım.
  8. Ilındıktan sonra süsleyip, buzdolabında 2 saat kadar dinlendirip servis edebiliriz. Ben süslemede çikolata ve vişne kullandım, siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın