Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %-0,21
Supangle

Supangle

Tarifin Öyküsü

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 3,5 su kadehi süt
  • 1 kutu vanilya
  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • Yarım su kadehi şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 30 gram bitter veya sütlü çikolata Ben bitter kullandım
  • Kakaolu kek

Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede süt, kakao, toz şeker ve unu çırpın çırptıktan sonra orta ateşte ocağa alın.
  2. Tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Tencereyi ocaktan alarak vanilyayı, tereyağını ve çikolatayı ilave edip karıştırın.
  4. Supangle kaplarının dibine dilerseniz birkac parçaya parçalamış olduğunuz kekleri koyun.
  5. Hazırlamış olduğunuz supangleyi kaselere paylaştırıp buzdolabında takribî 1 saat kadar soğutun.
  6. Soğuyan supanglenin üzerine hindistan cevizi, damla çikolata, fındık veya ceviz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın