Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,71
  • ALTIN
    %1,33
  • BIST
    %0,99
Supangle

Supangle

Supangle Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane yumurta sarısı
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı mısır nişastası
  • 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 lt süt
  • 75 gram tuzsuz tereyağ
  • 200 gram bitter çikolata

Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta sarılarını ve şekeri iyice eriyinceye kadar çırparız.
  2. Ayrı bir kasede nişasta, kakao iyice karıştırılır.
  3. İçerisine bir miktar süt eklenerek açılır.
  4. Sonra bu malzemeler tencereye bir araya getirilir.
  5. Kalan süt de ekledikten sonra çok harlı olmayan bir ateşte pişirilir.
  6. Hava kabarcıkları çıkmaya başladıktan yaklaşık 1 dk. Sonra tencerenin altı kapatılır. Sürekli karıştırılarak üstünün kabuk bağlaması engellenir.
  7. İçerisine tereyağ ve parçalanmış bitter çikolatalar eklenerek karıştırılır. Fazla bekletmeden kaselere alınır.
  8. Kaselerin üzerine arzuya göre, fındık, antep fıstığı, hindistan cevizi ya da bir parça çikolata ile süslenir.
  9. Soğuduktan sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun☕️🍫.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın