Yumurtaların sarı ve akını ayıralım. Sarısına yarım su kadehi şekeri ilave ederek çırpalım. Krem kıvamını alınca akışkan yağ ve 2 koli vanilini ilave ederek çırpmaya devam edelim ve kenara alalım.
Akına bir tutam tuz ilave ederek köpük kıvamına gelene kadar çırpalım Akını ne kadar çok çırparsanız o kadar hoş olur, takribî 7 dakika kadar çırpalım
Öteki yarım su kadehi toz şekerinide ilave edip çırpmaya devam edelim. Krem kıvamına getirdiğimiz sarıları yumurta aklarının içine alıp çırpalım. Bir koli vanilin ve unu ilave ederek çok az daha çırpalım.
Kek hamurumuzdan bir kaba 5 yemek kaşığı kadar ayıralım. Cevizleri ilave edip spatula desteği ile karıştıralım.
Ayırdığımız kek hamurumuzun içine kakaoyu ve bir tatlı kaşığı süt ilave edip karıştıralım. Kekimizi yağladığımız kalıba dökelim.
Kakaolu karışımıda en üste döküp bir çubuk yada kürdan desteği ile karıştıralım. 160 derece soğuk ve fansız fırında 1 saat kadar pişirelim. kürdan desteği ile hakimiyet edelim. Afiyet olsun