Merhaba bedelli ziyaretçilerimiz bugün hafif bir börek kalitesinde olan Sulu Börek Hazır Yufkadan Tarifi ile sizlerleyiz. Üretimi basit bu tarifin en büyük özelliği hafif olması Görüntü olarak basit gibi görünmemeside mutfağa acemi olanların seçim edebileceği bir tarif. Çıtır çıtır tadı davetlilerin damağında kalacak kesinlikle tarifinizi sizlerden isteyeceklerdir.
Mutfağa acemi kadınları düşünerek bir çok tarifimizi anlaşılır ve pratik tarifleri öncelik verdik. Misalin sebze tarifleri kategorisinin yarısı basit tariflerdir. Tatlı tarifleri kategorimizin alt kategorisinde sütlü tatlılar tariflerde basit ve kolay tariflerdir. Sulu Börek lezzetiyle basit bir hazırlanışı vardır. Çıtır çıtır, tadı damağınızda kalacak bir börek istiyorsanız tarifimizi deneyin deriz. Basit gelsin…
250 gram 1 su kadehi su Yufkalar kalınsa bir ölçü su ilave edebiliriz
1 su kadehinden 1 parmak az zeytinyağı
6 tane yufka
Böreğin İç Malzemesi İçin
Beyaz peynir 200 gr
½ Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin
1 adet yumurta sarısı
15 gram 1 çorba kaşığı zeytinyağı
15 gram 1 yemek kaşığı su
Zeytinyağı ve suyu bir kapta özleşene kadar karıştıralım. Hazırladığımız karışımı serdiğimiz bir yufkanın üzerine beş kaşık her yerine gelecek biçimde dökelim. Bu arada karışımı sık sık karıştırmayı unutmayalım su ve yağın denk ölçüde sürülmesini sağlamış oluruz Öteki bir yufkayıda yağlanmış yufkanın üzerine serelim ve karışımdan sürelim. İç malzemesini kenar kısımlara fotoğraftaki gibi yerleştirelim, sigara böreği gibi keselim. Bakınız fotoğraf
Kalan 4 yufkamızı da ikişer ikişer biçimde yağlayıp keselim sigara böreği gibi saralım. Yağlanmış fırın tepsisine muntazam bir biçimde dizelim. Çukur bir kaba yumurtayı kıralım üzerine süt ve su ilave edelim çatal ile karıştıralım. Hazırladığımız harcı böreklerin üzerine kaşık desteği ile her yerine gelecek biçimde dökelim. Evvelden ısıttığımız 190 derecelik ısıda üzeri nar gibi olana kadar pişmeye vazgeçelim. Afiyet olsun….