Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %0,49
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %-0,49
Sultan Tatlısı Tarifi

Sultan Tatlısı Tarifi

Sultan Tatlısı tarif mi aramıştınız? Suratlarca pratik, şerbetli, sütlü ve hamur tatlılarını bulabileceğiniz yemek sitesi E- Tariflerde Sultan tatlısı tarifini bulabilirsiniz. Şekerpareye benzeyen bu tatlıyı yaparken nelere dikkat etmeliyiz püf noktası nelerdir? Tatlımıza kullanacağımız tüm malzemenin oda ısısında ve taze olması gerekiyor. Şerbetini evvelden yapmalıyız çünkü talı hamuru sıcak, şerbeti ılık olmalı bu Sultan Tatlısı Tarifinin. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir kıvamı olmalı tatlımızın. İmal evresi takribî bir saate yakın. Zamanınızın bol olduğu bir güne denk getirmelisiniz bu tatlıyı yapmak için, davet sofralarınıza değişik bir sunum yapmak istiyorsanız kesinlikle sınamanız gereken bir lezzet.

Sultan Tatlısı Malzemeleri

200 gr tereyağı
Yarım çay kadehi akışkan yağ
2 tane yumurta
1 çay kadehi hindistan cevizi
170 gram 1 su kadehi toz şeker
150 gram 1 su kadehi irmik
375 gram 3 su kadehi un
1 kutu kabartma tozu
1 vanilya

Üzeri için:
45 gram 3 çorba kaşığı süt
Mavi haşhaş
Ceviz

Şerbeti için
510 Gram 3 su kadehi şeker
875 gram 3,5 su kadehi su

Sultan Tatlısı Tarifi

Öncelikle şerbetini hazırlayalım, bunun için bir tencereye su ve şekeri alalım ocağın üzerine alalım aralıksız karıştırarak kaynatalım. ocaktan alalım ılınması için bir kenara vazgeçelim. Hamur hazırlıklarına başlayalım, karıştırma kabına şeker ve oda ısısındaki tereyağını alalım çırpalım. Üzerine yumurtaları kıralım irmiği ilave edelim sıvıyağı ve hindistan cevizini ilave edelim çırpalım. Bir kapta un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edelim harmanlayalım. Kuru malzemeleri ilave edelim ve yoğurmaya başlayalım. Kıvama gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalara koparalım elimizde yuvarlayalım, bütün ortasına parmağımızla çukur açalım hazırladığımız hamuru evvel süte daha sonra mavi haşhaşa daldıralım ve yağladığımız tepsiye dizelim. Hamurların Ortasına açmış olduğumuz çukura ceviz koyalım ve bastırarak değişmezleyelim cevizleri. Tüm hamur bitene kadar bu harekâta devam edelim, evvelden ısıttığımız 175 derecelik ısıda 35 dakika pişmeye vazgeçelim. Pişen tatlımızı fırından alalım, ilk sıcaklığı çıkınca üzerine ılık şerbeti dökelim. Tepsinin üzerini bir başka tepsiyle örtelim, 2-3 saat dinlendirelim. Sultan tatlınız hazır, servise sunabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın