Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı

Sultan Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 14 dilim 1 kutu tost ekmeği
  • 50 gr tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 kutu vanilya
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 2~3 parça damla sakızı

Şerbet için

  • 2 su kadehi su
  • 2 su kadehi toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Sultan Tatlısı Nasıl Yapılır?

Ekmeklerin kenarlarını kesip mutfak robotuna alın ve un haline getirin. Tereyağını eritin ve ayrılınmış ekmeklere karıştırın. Kelepçeli kek kalıbının tabanına ekmeği elinizle iyice bastırarak yerleştirin. Süt, irmik, vanilya, şeker ve vurulmuş damla sakızını tencerede karıştırın ve ocağa yerleştirin. Orta ateşte aralıksız karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı kalıptaki ekmek tabanının üzerine dökün ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartarak soğumaya vazgeçin. Su, şeker ve limon suyunu tencerede kaynatın. Sıcak şerbeti soğuk tatlının üzerine dökün. Dilimleyerek üzerini süsleyin ve servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın