Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sultan Sarması

Sultan Sarması

Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi şeker
  • 1 yumurta
  • 2 fincan nişasta
  • 2 fincan un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu vanilya
  • 50 gram margarin
  • 2 kutu kadar hindistan cevizibim ’den alıyorum kocaman taneli
  • 1 kadeh süt
  • 1 kutu krem şanti

Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye sütü, şekeri ,yumurtayı ,nişasta ,unu ve kakaoyu ilave edip iyice karıştırıp ocağın altını yakalım .
  2. Kaynayana kadar karıştıralım.
  3. İyice koyulaştıktan sonra altını kapatıp margarin ve vanilyalı ilave edelim.
  4. Dikdörtgen borcamdan daha minik fırın tepsileri oluyor onun içine hindistan cevizini iyice kalın katman halinde yayıyorum.
  5. Üzerine kepçe takviyesiyle çikolatalı muhallebimi yayıyorum ,birden dökünce hindistan cevizi yukarıya çıkıyor onun için kepçe takviyesiyle döküyorum.
  6. Sonra soğuması için kaldırıyorum.
  7. Süt ve krem şantiyi çırpıyorum .
  8. Muhallebinin üzerine sürüp dolapta birkaç saat bekletiyorum.
  9. Dilimleyip spatula takviyesiyle tek porsiyonluk katlıyorum.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın