Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,29
  • ALTIN
    %-0,51
  • BIST
    %-2,36
Sultan Sarması

Sultan Sarması

Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi + çeyrek su kadehi şeker
  • 1,5 türk kahvesi fincanı nişasta
  • 1 türk kahvesi fincanı un
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 koli vanilya
  • 50 gram margarin
  • 1 koli kremşanti
  • Kremşanti için 1 su kadehi süt
  • Hindistan cevizi

Sultan Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alınarak karıştırılır.
  2. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
  3. Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya ilave edilerek yağın erimesi sağlanır ve altı kapatılır.
  4. Büyük boy fırın tepsisinin tabanı bolca hindistan cevizi ile kaplanır.
  5. Hazırlanan muhallebi dikkatlice üzerine ince bir biçimde dolaştırılır.
  6. Bu biçimde soğumaya vazgeçilir.
  7. İyice soğuduğunda kremşantide hazırlanarak üzeri tamamen kapatılır.
  8. Krem şantinin erimemesi için muhallebinin iyice soğumuş olması gerekmekte. Ardından dilimlenir.
  9. Rulo biçiminde sarılacağı için uzun dilimler olmalıdır.
  10. Bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarılır ve servis edilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın