Tatlı Tarifleri, Pratik Tatlılar, Hızlı Tatlı Tarif
Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,59
  • BIST
    %0,29
Sultan Sarması

Sultan Sarması

Tarifin Öyküsü

Sultan Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su kadehi + çeyrek su kadehi şeker
  • 1,5 türk kahvesi fincanı nişasta
  • 1 türk kahvesi fincanı un
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kutu krem şanti + 1 su kadehi süt
  • Hindistan cevizi

Sultan Sarması Tarifi Yapılışı

  1. İlk evvel tencereye süt, un, şeker, kakao ve nişasta ilave ederek hoşça çırpılır.
  2. Ara ara karıştırılır ve kaynayıp koyu bir kıvam alınca altı kapatılır.
  3. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip blandırla birkaç dakika pürüzsüz olana dek çırpılır.
  4. Büyük fırın tepsisine hindistan cevizi serpilir.
  5. Muhallebi dikkatlice üzerine ince bir biçimde dolaştırılır ve soğumaya vazgeçilir.
  6. İyice soğuduğunda krem şanti de hazırlanarak üzeri tamamen kapatılır.
  7. Uzun dilimler kesilir ve bir kenarından kaldırarak dikkatlice sarılır.
  8. ⚠️servis edeceğiniz zaman dilimlenir çatlamaması için.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın