Öncelikle tereyağını eritip unu ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun. Toz şekeri ilave edip biraz daha kavurun.
Üzerine sütü azar azar ilave ederek karıştırın. Koyu bir kıvama gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
Şekerli vanilini de ilave edip 8-10 dakika mikserle çırpın. Buzdolabına alıp iyice soğumasını bilave edin.
Bu esnada kullanacağınız cevizleri bölün ve ayrı bir kaba alın. Cevizlerin üzerine tarçın dökün ve karıştırın.
Katılaşan karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar alın ve ortasına tarçınla karıştırdığınız ceviz içini ilave edip kapatın. Elinizde yuvarlayın.
Üzerini bol Hindistan cevizine bulayın. Tüm malzemeyi aynı biçimde hazırlayın. Hazırladığınız lokumların ortasına kürdan batırın.
Sultan lokumunun üzerinde konut imali çikolata sosunu dolaştırarak lezzetini arttırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Sultan Lokumunun Püf Noktaları Nelerdir?
Kıvamını tutturabilmek için, unu kesinlikle eleyin. Çok sulu olursa azar azar un ilave edebilirsiniz.
Toz şekerlerini kavururken dibinin yakalamamasına dikkat edin.
Zamanınız varsa pişen karışımı buzdolabında 2 saat dinlendirin. Bu sayede daha kolay bir biçimde doldurabilirsiniz.
Dilerseniz içerisine ceviz yerine ufak meyve parçaları da ekleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Sultan Lokumu Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan bir porsiyon sultan lokumu, takribî 350 kaloridir. Orta boyutlarda hazırlanan bir adet lokum ise, vasati 30 kaloridir. Kilo ve şeker hakimiyetinde olanların dikkatli harcaması önerilir.