Sevgili ziyaretçilerimiz, evinizde kısa sürede yapacağınız pratik bir tatlı tarifimi arıyorsunuz ? Bugün sizler için görsel olarak oldukça hoş yapımı ise bir o kadar pratik ve kolay bir tatlı tarifi olan Sultan Lokması (ballı) Tatlı tarifini seçtim. En önemlisi de evinizde elinizin altında olan malzemelerle ani misafirleriniz içi kısa bir sürede hazırlayacağınız Sultan Lokması (ballı) Tatlısı nın tadı da epeyce nefis… Kolay gelsin.
MALZEMELER
1 kutu krema
4 adet yumurtasının akı
Yarım su bardağı süt
Galeta unu( 1 su bardağı)
Hazırlanmış pasta tabanı ( 1 paket)
120 gram toz şeker( 6 yemek yemek kaşığı)
250 gram akışkan yağ( 2 su bardağı)
18 adet ceviz içi
Bir orta zirve muz.
Bal (9 ya da 10 yemek kaşığı)
Sultan lokması (ballı) tatlısı hazırlanışı:
- Pratik yapımı ile misafirlerinize kısa zamanda ve kolayca yapabileceğiniz sultan (ballı) lokması için, ilk olarak 1 paket pasta tabanının alt kısmını ve üst kısmını zemini pak bir tezgah üstüne yerleştirin, akarsu bardağı kullanarak, pasta tabalarından yuvarlak parçalar hazırlayın. Derin bir kabın içine yarım su bardağı sütünüzü ve yumurta aklarını alarak, en ince ayrıntısına kadar karıştırın. Hazırlamış olduğunuz pasta tabaklarının içine yumurtalı ve sütlü harcı sonradan da galeta ununu bulayın.
- Hazırlamış olduğunuz sütlü galeta unlu pasta tabanlarını dargın yağ üzerine atarak yaklaşık, 4 veya 5 saniye kızartın. Kızarma işleminden daha sonra süsleme için servis tabağına alalım.
- Sunum için hazırladığımız sultan lokması (ballı) tatlısının üstüne bir arz bal dökerek üstünü muz ve ceviz içi ile süsledikten sonradan servis yapabilirsiniz.
- Sıhhat olsun..