Üzümleri yıkayın ve süzerek kenara alın. Bir tencereye süt, tuz, rendelenmiş portakal kabuğu ve şekeri koyun. Orta ısılı ocak üzerinde, şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin.
Bu arada bir kasede nişasta ile pirinç ununu karıştırın. Sonra bu karışıma syat azar azar karıştırarak ilave edin. Diğer yandan şekerli süte, nişastalı ve pirinç unlu karışımı yeniden azar azar karıştırarak ilave edin. Süt boza kıvamına gelen kadar aralıksız karıştırmaya devam edin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca, dövülmüş fıstık ile Hindistan cevizi ve syat süzülmüş üzümü içine katın. Muhallebiye yedirdikten sonra tencereyi ocaktan indirin. Muhallebiyi kaselere boşaltın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Ardından dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.