Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sufle Tadında Bol Soslu Islak Kek (Herkesin Bayılarak Yediği Lezzet)

Sufle Tadında Bol Soslu Islak Kek (Herkesin Bayılarak Yediği Lezzet)

Tarifin Hikayesi

Sufle Tadında Bol Soslu Islak Kek (Herkesin Bayılarak Yediği Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta (Çok büyükse 3 tane)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sufle Tadında Bol Soslu Islak Kek (Herkesin Bayılarak Yediği Lezzet) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  2. Kuru malzemelerini eleyerek ekleyelim ve karıştıralım. Biraz sıvı kıvamlı bir hamur olacak kesinlikle un eklemeyin. Yumuşak dokusunu buradan alacak.
  3. En son bir tane portakalı rendenin ince tarafıyla kek hamurunun içine rendeleyelim ve karıştıralım.
  4. Yağlamış ve biraz unladığımız kare borcama kek karışımını dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırına kek hamurumuzu koyalım.
  5. Fırının kapağını en az 15 dakika açmadan tutalım ve daha sonra kürdanla test ederek piştiyse alalım.
  6. Keki fırına koyduktan sonra sos için bütün malzemeleri bir tencereye alalım ve hemen kaynayacağı noktada ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
  7. Pişen keki fırından çıkartalım ve kürdanla üzerine delikler açalım daha sonra keki 16 parçaya dilimleyelim.
  8. Dilimledikten sonra ılıyan sosu kekin üzerine, aralarına ve kenarlarına eşit bir şekilde yayalım. Kekimizi bekletmeden ilk sıcakligi çıkınca sosu dökmemiz gerekli. 1-2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın