Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
Kuru malzemelerini eleyerek ekleyelim ve karıştıralım. Biraz sıvı kıvamlı bir hamur olacak kesinlikle un eklemeyin. Yumuşak dokusunu buradan alacak.
En son bir tane portakalı rendenin ince tarafıyla kek hamurunun içine rendeleyelim ve karıştıralım.
Yağlamış ve biraz unladığımız kare borcama kek karışımını dökelim. Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırına kek hamurumuzu koyalım.
Fırının kapağını en az 15 dakika açmadan tutalım ve daha sonra kürdanla test ederek piştiyse alalım.
Keki fırına koyduktan sonra sos için bütün malzemeleri bir tencereye alalım ve hemen kaynayacağı noktada ocaktan alalım ve ılımaya bırakalım.
Pişen keki fırından çıkartalım ve kürdanla üzerine delikler açalım daha sonra keki 16 parçaya dilimleyelim.
Dilimledikten sonra ılıyan sosu kekin üzerine, aralarına ve kenarlarına eşit bir şekilde yayalım. Kekimizi bekletmeden ilk sıcakligi çıkınca sosu dökmemiz gerekli. 1-2 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.