• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 su bardağı beyaz peynir
• 3 adet yumurta
Beşamel sos için;
• 5 su bardağı süt
• 3 yemek yemek kaşığı un
• 1 dere kaşığı karabiber
• 2 dere kaşığı tuz
• 1 yemek yemek kaşığı tereyağı
• Derin bir tencerede tereyağını eritip, unu ilave edin. 2-3 dakika tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun.
• Süt, tuz ve karabiber ekleyip, muhallebi kıvamında pişirin.
• Kaynayınca ocağı kapatıp, ılınması için bekleyin.
• Ilınan beşamel sosun içerisine, beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.
• 3 adet yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırıp, ayrı olarak mikserle çırpın.
• Beşamel sosun içerisine önce çırpılmış yumurta sarılarını sonra da beyazlarını ekleyip karıştırın.
• Yağlanmış fırına dayanıklı kaplara sosu paylaştırıp, 180 derecelik fırında 25 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın.