Geniş tabanlı bir tencereye takribî olarak 3 parmak yüksekliğinde su koyup ocağa alın ve kaynamaya vazgeçin.
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın.
Ardından yağ, süt, un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edip tekerrür karıştırın.
Hazırladığınız kek harcını fincanlara ya da sıcaktan kırılmayacak kaselere paylaştırın, fincanların yarısından azıcık daha fazla dolmasına özen gösterin, ağzına kadar doldurmayın.
Çikolatayı kırıp fincanlara ya da kaselere 3er ya da 4er küp koyun. sizin isteğinize bağlı ben 4 tane koyuyorum.
Kaynamakta olan suya fincanları oturtun. Su fincanların yarısına kadar gelmelidir.
Tencerenin kapağını kapatın ve bu biçimde 10 dakika pişmeye vazgeçin. 11 ya da 12 de olabilir.
Kabarıp piştiklerinde tencereden alın. İsteğe göre üzerine pudra şekeri sepin ve sıcak bir biçimde servis edin.Afiyet olsun