Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip soğumaya vazgeçiyoruz.
2 yumurtanın yalnızca sarısını ve şekeri köpürüp kırık beyaz olana dek çırpıyoruz. bu düzeyde dilerseniz biraz kakao ilave edebilirsiniz ben çikolatayı bitter kullandığım için ilave etmiyorum.
Bu karışım ile çikolatayı buluşturuyoruz ve homojen kıvam alana kadar spatulayla dışardan içeriye doğru karıştırıyoruz.
Öteki tarafta kuru bir kapta 2 yumurtanın beyazını biraz tuz ilave edip iyice uzun süreli çırpıyoruz. Traş köpüğü kıvamında olması gerekiyor.
Yumurta beyazını yavaş yavaş çikolatalı karışıma yeniden spatulayla dıştan içe doğru karıştırıyoruz, iyice özleşince tamamdır.
Sufle kaplarını tereyağı ile yağlandırıp kabı çevreleyecek biçimde şeker serpiştirip karışımı paylaştırıyoruz. kapları evvelden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. .
Evvelden iyice ısınmış fırında 11 dakika pişirdim ama benim fırınımın suflede hoşlandığım kıvama ayarladığım süresi bu siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz