Yumurta ve şeker köpük olana kadar mikserle çırpılır.
Sıvıyağ ve süt ilave edilip karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve kakao ilave edilip çırpılır.
Kaselere bir ölçü döküldükten sonra damla çikolata ilave edilir. damla çikolata eklemeden de yapılabilir
Damla çikolata kapanacak biçimde tekerrür hamurdan dökülür. pişme sırasında kabarıp taşımaması için kaseler fazla doldurulmaz.
Kaseler tencereye alınır ve kaselerin yarısından az seviyede olacak biçimde su ilave edilir ve ocak orta ateşte açılır. su fazla konulup ocak fazla açıldığı zaman su kaynadıkça kaselerin içine su girebilir. Ocak fazla açıldığı zaman kek, az sarih olduğu zaman akışkan biçimde olabilir.
3 dakika tencerenin kapağı sarih biçimde daha sonra 7 dakika tencerenin ağzı kapalı biçimde pişirilir. kapak hiç açılmayacak.
Üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpilir.