15-20 yaprak fesleğen veya rastgele bir taze otun yaprağı
Sütlü Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
Yeşşehir rengin dominant olduğu, lezzetli ve hafif bir sütlü kabak çorbası…
Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Dilimlenmiş sarımsak ve soğanı ilave edip, hafif renklenip yumuşayıncaya dek, 4-5 dakika kavurun. Kabakları ilave edip yüksek ateşte, 3-4 dakika daha kavurun. Süt, tuz, karabiber ilave edip bir taşım kaynatın ve kısık ateşte 20-25 dakika, kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişcerahat. Ateşderi alın, fesleğen yapraklarını ilave edip pürüzsüz olana dek el blender ’ı veya mutfak robotundan geçcerahat. Daha yoğun lezzet için bu aşamada tereyağı da ekleyebilirsiniz.
Servis ederken üzerine suyla kıvamı seyreltilmiş yoğurt koyup, taze sarımsak serpiştirdim. Değişik bir doku olması için de kabak çekirdekleri ve Antep fıstığı ilave ettim.