Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %-0,02
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %1,15
Sütlü İrmik Pastası

Sütlü İrmik Pastası

Sütlü İrmik Pastası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kutu yulaflı bisküvi
  • 50 g tereyağı Bisküvili taban için
  • 1 lt süt
  • 8 yemek adalȩığı irmik Tepeleme
  • 8 yemek adalȩığı toz şeker
  • 30 g margarin
  • 1 kutu vanilya

Sütlü irmik pastasının üzeri için

  • 1 kutu kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı file badem içi
  • Taze çilek

Sütlü İrmik Pastası Nreel Yapılır?

  • Pastanın tabanı için yulaflı bisküvileri ve tereyağının yarısını mutfak robotuna alın, un haline gelene dek karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili 20 cm ’lik kelepçeli bir kalıbın tabanına bastırarak yayın. İç malzemesini hazırlayana dek buzlukta bekletin.
  • Tencereye sütü, irmiği, şekeri aktarın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişiltihap. En son margarin ile vanilyayı ilave edin. Margarin tamamen eriyip malzeme ile birleşene kadar birkaç taşım daha pişiltihap. Ocaktan alın, arada bir karıştırarak ılınmasını sağlayın.
  • İrmikli muhallebiyi buzlukta beklettiğiniz kelepçeli kalıbın içine dökün. Oda sıcaklığında soğuyunca buzdolabına kaldırın.
  • Üzeri için kremşantiyi soğuk sütle çırpın. Soğuyan pastanın çevresini kaplayın.
  • Bademleri yağsız olarak bir tavada kavurun. Pastanın tamamını kavrulmuş bademle kaplayın ve üzerini dörde bölünmüş taze çileklerle süsleyip servis yapın.

    Lezzetli sütlü irmik tatlısı için tıklayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın