Pastanın tabanı için yulaflı bisküvileri ve tereyağının yarısını mutfak robotuna alın, un haline gelene dek karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili 20 cm ’lik kelepçeli bir kalıbın tabanına bastırarak yayın. İç malzemesini hazırlayana dek buzlukta bekletin.
Tencereye sütü, irmiği, şekeri aktarın. Kısık ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişiltihap. En son margarin ile vanilyayı ilave edin. Margarin tamamen eriyip malzeme ile birleşene kadar birkaç taşım daha pişiltihap. Ocaktan alın, arada bir karıştırarak ılınmasını sağlayın.
Bademleri yağsız olarak bir tavada kavurun. Pastanın tamamını kavrulmuş bademle kaplayın ve üzerini dörde bölünmüş taze çileklerle süsleyip servis yapın.