Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sosyete Mantısı Tarifi

Sosyete Mantısı Tarifi

Ara sıcak olan Sosyete Mantısı sunumu ile sizlerleyiz, davet sofralarınızın favorisi olan bu lezzeti sizde birde bizim sunumuzla deneyin. Sosyete Mantısı yapmanın püf noktasına gelecek olursak, birincisi kıyma tercihi çok ehemmiyetli yağsız orta yağlı kıyma seçmelisiniz. Koyun ya da kuzu fark etmez şayet hoşlanıyorsanız kuzu öneririz, bazı şahıslar rahatsız olur ama şayet rahatsız olmam diyorsanız kuzu etinden kıymayı terçih edin daha lezzetli oluyor. İç harcı ham kullandığımız için pişme süresi çok ehemmiyetli, onun için fırın ayarınız çok ehemmiyetli fırını evvel 180 derecede ısıtalım, mantıyı fırına verdiğimiz zaman 170 dereceye düşürerek takribî 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirelim. Her fırının pişirme biçimi değişik olduğu için sık sık hakimiyet ederek pişirmenizde fayfa var, iç harcının pişmesi çok ehemmiyetli. Pişen mantılar üzerine yoğurdu dökmeden evvel fırından çıkarır çıkarmaz dökmeyelim en az 2 dakika bekleyip sonra yoğurt sosunu dökelim. Soslarını acele donaçağı için döktükten hemen  sonra Sosyete Mantısını Tarifini servise sunalım.

Sosyete Mantısı Malzemeler

3 tane yufka
400-450 gram kıyma
1 tane soğan rende
salça yarım yemek kaşığı
55 gram yarım çay kadehi akışkan yağ
125 gram yarım çay kadehi su
Tuz, karabiber
Üzeri için
Yoğurt
Sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Pul biber

Sosyete Mantısı Tarifi

Rende soğanı çukur bir kaba alalım üzerine karabiber, tuz ve salçayı koyalım özleşene kadar karıştıralım. Yufkaları tek tek açalım her bir yufkadan dört denk parçaya ayrılalım, üst üstte koyalım. bir parçasını alalım üzerine yarım çay kadehi su ve yarım çay kadehi yağ ile karıştırıp yufkanın her yerine gelecek biçimde sürelim. Yufkanın bir kenarına kıymalı harçtan koyalım sararak gül biçimine getirelim. Fırın tepsisine hazırladığımız sosyete mantılarını dizelim, üzerine su ve yağ karışımı sostan sürelim 170 derecelik ısıda üzerleri pembe renk alana kadar pişirelim.
Biz bu arada sosu için evvel yoğurtlu sarımsak için sarımsakları ceddip hırpalayalım yoğurtla karıştıralım. Tereyağını eritelim pul biberle azıcık kavurup ocaktan alalım.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın