Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Sosu Pişen Islak Kek

Sosu Pişen Islak Kek

Sosu Pişen Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su kadehi şeker 250ml
  • 1 su kadehi süt 250ml
  • Yarım su kadehi akışkan yağ 125ml
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 kutu vanilya
  • 2 kutu kabartma tozu
  • 2 su kadehi un 250ml kadeh miktarı ile
  • 1 su kadehi süt 250ml
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 40 gram sütlü çikolata

Sosu Pişen Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. İlk evvel yumurtalar ve şeker çırpılır.
  2. Ardından öteki malzemelerde ilave edip karıştırılır.
  3. Yalnızca yumurta ve şekeri çırpıyoruz ve kabartıyoruz.
  4. Ötekilerini mikserle karıştırarak ilave ediyoruz.
  5. Tam malzemeler karıştırıldıktan sonra büyük dikdörtgen sırça tepsiye döküp evvelden ısıtılmış 180° derecelik fırında takribî 30-35 dk pişiriyoruz.
  6. Kekimiz fırında pişerken bir de üzerine dökeceğimiz sosu hazırlıyoruz.
  7. Sosu yaparken çikolatayı en son ilave edip karıştırıyoruz.
  8. Kek piştikten sonra dilimleyip ılıttığımız sosu üzerine döküyoruz.
  9. Böylece banal ıslak keklerdeki ham sos kullanmamış oluyoruz ve çok yumuşak ıslak bir kekimiz oluyor.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın