Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %0,98
  • ALTIN
    %-3,00
  • BIST
    %1,15
Soslu Uskumru

Soslu Uskumru

Tarifin Öyküsü

Soslu Uskumru Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı akışkan yağ
  • 1 çay kaşığı mayonez
  • 3 su kadehi su
  • 2 taze arınılmış ortadan ayrılınmış uskumru balık

Soslu Uskumru Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Baharatları, yağı,mayonezi ,salçayı bi derin kaba alıp çırpın.
  2. Balıkları ortadan ikiye kesin kafalarıyla beraber yıkayın ortasındaki siyah damarları arının.
  3. Bor sırçaya yada tepsiye pişirme kağıdını serin yada sermeden de yapabilirsiniz.
  4. Arındığınız balıkların heryerini çırptığınız sosla soslayın.
  5. Tepsiye yada borcama yan yana dizin balıkları.
  6. Çevresine 3 su kadehi suyu yavaş yavaş dökün ,balıkların üzerine gelmesin su.
  7. Fırını 120 derece 50 dakika alt üst ayarlayın tabiki orta yerine koyun üste yada alta koyarsanız pişmeden yanarlar.
  8. Fırının takibinde kalın.
  9. Üzeri kızarınca çatalla bakın içi pişmişse çıkartın fırından.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın