Yumurtaları sarı, beyaz ayırıyoruz. Aklarını şeker ile çırpıyoruz. Sonra tek tek sarıları ekliyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz.
Sıvı yağ ve suyu ekliyoruz çırpıyoruz kabartma tozu, şekerli vanilin ve unu eleyerek ekliyoruz. Çırpmaya devam ediyoruz. Yağladığımız büyük dikdörtgen borcama döküyoruz.
170 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. O süre içerisinde sosumuzu hazırlayalım 😊 ufak tencereye malzemeleri ekliyoruz. Bir taşım kaynatıyoruz. Ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Kekimiz pişince onu da iyice soğumaya bırakıyoruz. Tamamen soğuyan keki 15 eşit kareye bölüyoruz.
Kareleri de ortadan üçgen olacak şekilde kesiyoruz. Üçgen keklerimizi soğuyan sosumuza batıyoruz ve buzdolabında 1 saat buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.