Soslu Somon Baligi(Patates Püre Ve Kuskonmaz Esliginde)
Soslu Somon Balığı Patates Püresi Ve Kuşkonmaz Eşliğinde Tarifi İçin Malzemeler
4 adet somon balığı
Taze soğan
200 gram krema
Limon suyu
40 gram tereyağı
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Maydanoz
400 g kuşkonmaz
Soslu Somon Balığı Patates Püresi Ve Kuşkonmaz Eşliğinde Tarifi Nasıl Yapılır?
Somona limon suyu ve yağ, tuz, karabiber ve toz kırmızı biber ile marine edin. 30 dakika fırında kızartın 200 derece fanlı fırında
Kuşkonmazı tuz, karabiber, pulbiber ve zeytinyağı ile tavada kızartın. Pişince bir tabağa alın.
Aynı tavada tereyağını eritin ve ulusalar halinde kesilmiş taze soğanları takribî 5 dakika kavurun, sarımsağı ilave edin 1 dakika devam kızartın ve krema, tuz, karabiber ilave edip kaynatın.
Pişen balığın üstüne sosu gezdirin ve maydanoz ile servis edin. Yanına patates püre ve salata ile servis yapın. Pirinç pilavıda harika oluyor.