Rendelenmiş havuçları, sütü ve yağı ekleyip yeniden karıştırın.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip her tarafta karıştırın.
Hazırlanmış olan harcı yağladığımız kalıba alıp dökelim ve önceden ısıtılmış fırında 150°de pişirelim. Her fırının ayarı bambaşka olduğu için kekinizi teftiş etmeyi unutmayın.
Sosumuzu yapmak için bir tavaya havucu, nişastayı ve şekeri koyup karıştıralım.
Sütümüzü ve suyumuzu ekleyip karıştıralım.
Karıştırdıktan sonra orta ateşten bir tık kısık olacak şekilde ocağımızı açıp hafif pişirelim.
Henüz fokurdamayan sosumuza yıkadığımız portakalın kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkıp ekleyelim.
Fokurdamaya başlayan sosu 3-4 dk pişirelim.
Pişen kekimizi ve sosumuzu soğumaya bırakalım.
Keklerimizi dilimledikten daha sonra sosumuzu ekleyelim.
Dekor için hindistan cevizi rendesi yada beyaz çikolata kullanabilirsiniz.