Bir su bardağı şeker bir su bardağı akıcı yağ ve vanilin alınır boza kıvamı alana değin karıştırılır.
Elde edilen sostan bir su bardağı ayrılır dolaba konur.
Üç yumurta kırılır yeniden karıştırılır peşinde kontrollü şekilde iki su bardağı un eklenir kabartma tozu eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılır isteğe göre tarçın eklenir.
Ardındaki kek kalıbına yağlanır margarin ya da tereyağı ile.
Tabana nizami bir şekilde elma dilimleri yerleştikten daha sonra kenarlarına da benzer şekilde elmalar dizilir.
Hazırladığımız harcı kalıba dökelim.
Adi köklerden farklı olarak kıvamı yoğun olacaktır.
Harcı döktükten daha sonra üzerine baştan elmalar dizilir ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirilir.
Fırından çıkan kekimize dolaptan çıkardığımız sosu fırça yardımıyla eşdeğer şekilde dağıtalım.