Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Soslu Cheesecake

Soslu Cheesecake

Tarifin Hikayesi

Soslu Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 paket labne peynir (600-800 gram)
  • 1 paket krema (200 gr)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 2 paket burçak bisküvi
  • 100 gram tereyağı
  • 250 gram böğürtlen
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • (Böğürtlen yerine çilek ahududu vişne erik istediğiniz meyvenin sosunu yapabilirsiniz ben evde hazır sos vardı onu kullandım)

Soslu Cheesecake Tarifi Yapılışı

  1. İlk başta tabanı yaparak başlıyoruz.Burçak bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz içine erittiğimiz tereyağı ilave edip karıştırıyoruz.
  2. Kelepçeli kalıbımızın tabanına yanmaz kağıt koyup burçağımızı güzelce yayıyoruz bardak yardımıyla bastırıyoruz.
  3. 3-5dk dolaba kaldırıyoruz.
  4. Kremamızı hazırlamaya başlıyoruz.
  5. Labne peynir ve şekeri mikser yardımıyla çırpıyoruz ardından kremayı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
  6. Daha sonra yumurta hariç dğer malzemeleri ekliyoruz çırpmaya devam ediyoruz.
  7. En sonunda da yumurtaları tek tek olmak şartı ile kırıp karıştırıyoruz.Dolaptaki kek kalıbımızı çıkartıyoruz.
  8. Harcımızı üzerine döküyoruz kalıbımızı yere 1-2kez vuruyoruz tamamen harç oturması için kalıbımızın dışını alüminyum folyo ile kaplıyoruz (çatlamasını önlediği için).
  9. Önceden 170 derecede işittiğimiz fırınımıza cheesecakemizi atıyoruz 55dk fırının kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.
  10. Pişen cheesecake’mizi fırında bekletiyoruz fırının kapağını açmadan 15-20dk sonra fırının kapağını yarı açıp bi 15dk daha bekletiyoruz.
  11. Sonra çıkartıyoruz ve dolapta dinlendiriyoruz.
  12. Soğuyan (3-5 saat) cheesecake’mizin üzerine en son sosumuzu döküyoruz .
  13. 1 gece mümkünse dolapta bekletiyoruz dilimleyip servis ediyoruz (eğer aceleniz varsa 1 gece bekletme şansınız yoksa en az 6 -7 saat sonra yemenizi tavsiye ederim çünkü anca tatlı kendine geliyor).
    Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
    Biz çok beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz 💐.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın